Γαστρονομία

Υλικά: 700 γρ σιταρένιο αλεύρι Λήμνου από σκληρό σιτάρι 12 γρ μαγιά ξερή 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 400γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου χλιαρό νερό όσο πάρει   Εκτέλεση: Ζύμη: Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετώ το αλεύρι ,την μαγιά,το λάδι  και προσθετώ σταδιακά χλιαρό νερό ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις, συνεχίζω να προσθέτω νερό…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ήλιος, θάλασσα και ποιοτικό, αγνό, παραδοσιακό  φαγητό! Τρία στοιχεία που συνθέτουν την ελληνικό προϊόν,προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, που σπεύδουν στη χώρα μας για να τα απολαύσουν.Στο παρόν άρθρο θα σταθούμε στο τρίτο στοιχείο, καθώς η ελληνική κουζίνα έχει κερδίσει το στοίχημα στις καρδιές και κυρίως…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πολυχώρος "ΑΠΟΘΗΚΗ" σε συνεργασία με το Taste Limnos και το Limnos Wine Trades διοργανώνουν ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι για όλους τους επισκέπτες του νησιού αλλά και τους μόνοιμους κατοίκους του. Ένα φεστιβάλ αλλιώτικο από τα άλλα καθώς προσφέρει όχι μόνο μια ολοκληρωμένη σε μεγάλο βαθμό γαστρονομική εμπειρία αλλά δίνει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η παρασκευή των Φλωμαριών στην Λήμνο κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου θύμιζε γιορτή. Οι νοικοκυρές μαζεύονταν στα σπίτια και έφτιαχναν όλες μαζί τα φλωμάρια της χρονιάς. Η διαδικασία αυτή τους έπαιρνε αρκετό χρόνο με αποτέλεσμα συχνά να φτάνει η ώρα του μεσημεριανού και να μην έχουν έτοιμο το μεσημεριανό…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ