Αρτοπαρασκευάσματα

Πάντα με τις πιο αγνές πρώτες ύλες , όπως το αλεύρι Λήμνου από το μοναδικό σιτάρι “Λήμνος” και χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και προσθέτων παρασκευάζουμε τα παξιμάδια Λήμνου, πλούσια σε φυτικές ίνες και ασύγκρητα σε νοστιμιά.

περισσοτερα

Παραδοσιακά ζυμαρικά

Η παρασκευή των παραδοσιακών ζυμαρικών της Λήμνου παραδοσιακά θυμίζει γιορτή καθώς οι γυναίκες με το φρέσκο αλεύρι νέας σοδιάς κάθε καλοκαίρι μαζεύονται στα σπίτια και με τραγούδια και χαρές φτιάχνουν τα ζυμαρικά του χρόνου. Εμείς στην "Οικογένεια Ποριάζη" διατηρήσαμε τις συνταγές και χρησιμοποιώντας το αλεύρι Λήμνου σας προσφέρουμε τα μοναδικά αυτά ζυμαρικα.

περισσοτερα

Αλεύρι

Εμείς στην “Οικογένεια Ποριάζη Λήμνος” πιστοί στις ρίζες μας και στην παράδοση του τόπου από το 1982 καλλιεργούμε στο νησί του Ηφαίστου την ξεχωριστή για την ποιότητα και την γεύση της τοπική ποικιλία σκληρού σίτου “Λήμνος”.

περισσοτερα

Εταιρία

company

1919

Ιδρύεται ο παραδοσιακός φούρνος στο χωριό Πορτιανού της Λήμνου από τον Νικόλαο Ποριάζη και την σύζυγό του Χρυσάνθη με στόχο να τροφοδοτεί με ψωμί και παξιμάδια τους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο.

company

1937

Την λειτουργία του φούρνου συνεχίζει η προγιαγιά Χρυσάνθη μαζί με τον πρωτότοκο γιο της Κωνσταντίνο Ποριάζη.

company

1945

Τα ινία του φούρνου αναλαμβάνει ο ιδιαίτερα οξυδερκής και πολυπράγμων Κωνσταντίνος Ποριάζης ο οποίος το 1962 αγοράζοντας τον πρώτο Γερμανικό Φούρνο στο νησί μετατρέπει τον Φούρνο του σε ένα σύγχρονο αρτοποιείο.

company

1982

Ο Φούρνος περνά στα χέρια των δύο γιων του Κωνσταντίνου Ποριαζη, στον Νικόλαο και Δημήτριο Ποριάζη.Το αρτοποιείο μεταφέρεται στις υπάρχουσες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και εξοπλίζεται με σύγχρονα μηχανήματα.

company

1982

Οι δύο νέοι με διάθεση να εξελίξουν αυτό που έχουν αναλάβει προβαίνουν σε δύο σημαντικά βήματα: 1.Ενασχόληση με την καλλιέργεια των τοπικών ποικιλιών σιτηρών, Σιτάρι Λήμνος και Κριθάρι “Παναγιά”, 2.Προσανατολισμός στις αγορές εκτός νησιού με στόχο την μαζικότερη διακίνηση των προϊόντων ,κατά βάση των παξιμαδιών.

company

2004-2010

Στην περίοδο αυτή λαμβάνουν χώρα δύο επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί των μηχανημάτων της βιοτεχνίας . Παράλληλα ξεκινά η συνεργασία με αγρότες του νησιού στα πλαίσια συμβολαιακής Γεωργίας με στόχο την μεγαλύτερη καλλιέργεια και παραγωγή των τοπικών ποικιλιών σιτηρών.

company

2009

Ξεκινά η συνεργασία μας με το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής που Πανεπιστημίου Αιγαίου.

company

2015

Έναρξη ενασχόλησης της τέταρτης γενιάς της οικογένειας με την οικογενειακή επιχείρηση παράλληλα με την δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών .

company

2016

Η Αρτοποιία “Η Λήμνος” μετατρέπεται σε “Οικογένεια Ποριάζη-Λήμνος” , με νέο λογότυπο και εταιρική ταυτότητα.

company

2017

Η Οικογένεια Ποριάζη Λήμνος, αξιοποιώντας το εκλεκτής ποιότητας αλεύρι που παράγει ξεκινά την συσκευασία του σε σακουλάκια του 1kg και την διάθεσή σε υπεραγορές και όχι μόνο.

next
prev

Αφιερώματα

  1. Γαστρονομία
  2. Λαογραφία
  3. Πρωτογενής Τομέας
  4. Νέα
29.06.2018

H Λήμνος ξέρει τι θα πει από καλό παξιμάδι

Κείμενο : Μαρία Βασιλοπούλου                                                                           ...

περισσοτερα
11.04.2018

Tυροκούλουρα με Αλεύρι Λήμνου της Ρένας Λασκαρίδου

Τυροκούλουρα με σκληρό αλεύρι Λήμνου   Είναι απερίγραπτη η χαρά μας όταν οι καταναλωτές των προϊόντων μας δημιουργούν με τις συνταγές τους τόσο όμορφα εδέσματα που αναδικνύουν την ποιότητα της  πρώτης ύλης αλλά αποτελλούν και αντικειμενικό παράδειγμα της Λημνιακής γαστρονομίας. Μία πολύ...

περισσοτερα
09.12.2017

Τραχανόσουπα με καραμελωμένα κρεμμύδια & μανιτάρια

Τραχανόσουπα με καραμελωμένα κρεμμύδια & μανιτάρια. Τον τραχανά μανιταριών τον μαγειρεύουμε όπως τον κλασικό τραχανά αλλά είναι πολύ πιο νόστιμος και αρωματικός.Η ήπια γεύση του γλυκού τραχανά τον κάνει ιδανικό καμβά για να προσθέσεις διάφορα υλικά, όπως λαχανικά ή κρέας. Η...

περισσοτερα
31.10.2017

Συνταγή: Κόκορας Κοκκινιστός με Φλωμάρι Λήμνου

περισσοτερα
01.12.2017

Τα ροζ φλαμίνγκο της Λήμνου

Παρατηρώντας την ομορφιά της φύσης ... Ροζ φλαμίνγκο,ολόλευκοι  κύκνοι, λεπτεπίλεπτοι λευκοτσικνιάδες, καμαρωτές νησιώτικες πέρδικες, μικρόσωμα κιρκινέζια και πολλά άλλα . Η Λήμνος είναι το σπίτι τους.Ενδιάμεσος σταθμός ανάπαυσης και τόπος διαχείμανσης για δεκάδες είδη μεταναστευτικών πουλιών, η Λήμνος αποτελεί μία ιδανική...

περισσοτερα
25.11.2017

Στα καζάνια της Λήμνου σαν βρεθείς το πιο γευστικό ούζο θα γευτείς!

  Αρώματα από γλυκάνισο, ξύλο που καίγεται ,μήλο και  κιδώνι είναι ορισμένα μόνο από αυτά που μονοπωλούν την όσφρηση όσων περιδιαβαίνουν στα σοκάκια των χωριών της Λήμνου κυρίως τις νυχτερινές ώρες,τα βράδια του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη.          H παραγωγική διαδικασία      ...

περισσοτερα
29.06.2017

ΠΟΡΤΙΑΝΟΥ

Το όνομα Αρχικά, το χωριό βρισκόταν δυτικότερα στη θέση Άγιος Σπυρίδων, όπου υπάρχουν κατάλοιπα του παλιού νεκροταφείου και ίχνη οικοδομών. Σύμφωνα με παλαιές μαρτυρίες, που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, πριν από τρεις αιώνες περίπου μια επιδημία ανάγκασε τον πληθυσμό να...

περισσοτερα
18.01.2018

Συνέντευξη με έναν αγρότη πρότυπο για την Λήμνο - Κώστας Τσουβαλάς

  Στην εταιρία "Οικογένεια Ποριάζη - Λήμνος" επενδύουμε και πιστεύουμε στις διαπροσωπικές επαγγελματικές σχέσεις που χτίζονται στην αμοιβαία ειλικρίνεια, πίστη και προσπάθεια σε ένα κοινό όραμα, αυτό της αναβίωσης της Λήμνου ως σιτοβολόνα. Στα πλαίσια αυτά μέσα από τα χρόνια συνεργασίας...

περισσοτερα
14.11.2017

Nοέμβρη οργώματα κι ελιές, δεν απολείπουν οι δουλειές.

Νοέμβρης ο Σποριάς ή ο Μεσοσπορίτης Στο λαϊκό καλεντάρι ο Νοέμβριος ονομάζεται: Σποριάς και Μεσοσπορίτης, λόγω της σποράς δημητριακών και οσπρίων . Βροχάρης για τις βροχές του. Ανακατωμένος, λόγω των ακατάστατων καιρικών συνθηκών. Κρασομηνάς , επειδή ανοίγονται τα βαρέλια με το...

περισσοτερα
10.08.2017

Παραδοσιακά προϊόντα νέας εποχής

Η καλλιέργεια του σιταριού στην Λήμνο δεν είναι απλή υπόθεση. Το ήπιο μεσογειακό κλίμα, οι αναγκαίες βροχοπτώσεως στις κατάλληλες χρονικές περιόδους και η συγκομιδή του την κατάλληλη στιγμή με απουσία υγρασίας, είναι μόνο μερικά από τα «μυστικά» της «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ»  που...

περισσοτερα
23.06.2017

Η Λήμνος καλλιεργεί και πάλι σιτάρι " Λήμνος"

Το όνομα της Λήμνου λέγεται πως προέρχεται από την ομηρική λέξη “λήιον “ που προσδιορίζει το σπαρμένο με σιτηρά χωράφι, τον αργό. Το έδαφος του νησιού πλούσιο ,ηφαιστειογενές με πεδιάδες εύφορες και φιλόξενες για να ευδοκιμήσουν πληθώρα σπόρων . Έτσι...

περισσοτερα
14.09.2018

Το Φλωμάρι της "Οικογένειας Ποριάζη- ΛΉΜΝΟΣ" βραβεύτηκε στα Great Taste Awards 2018

  Η “ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ-ΛΗΜΝΟΣ” ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ To Great Taste, το πιο χαρακτηριστικό και σημαντικό βραβείο φαγητών στον κόσμο, το οποίο βραβεύει ό,τι καλύτερο σε φαγητά και ποτά, ανακοίνωσε τους αστέρες του Great Taste 2018.Τα προϊόντα που διαγωνίστηκαν μέσα...

περισσοτερα
06.03.2018

H "OIKOΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ-ΛΗΜΝΟΣ" στην εκθεση FoodExpo

Στα πλαίσια των προωθητικών ενεργειών της επιχείρισης "ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ -ΛΗΜΝΟΣ" εκπρόσωποί της θα συμμετάσχουν για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo 2018 η οποία και θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Μetropolitan Expo .  Σκοπός της δράσης είναι...

περισσοτερα
23.02.2018

1οι Διάλογοι Πολιόχνης-Ομάδα ΕνΕργώ

   Στο νησί της Λήμνου οι προοπτικές γι δράσεις και προτοβουλίες είναι πολλές αρκεί να έχει οποιασδήποτε την ιδέα, την διάθεση και την επιμονή να αναγνωρίσει τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσει ανάλογα.  Με μεγάλη χαρά στηρίζουμε στην "Οικογένεια Ποριάζη Λήμνος" την...

περισσοτερα
23.12.2017

Καλά Χριστούγεννα από την Οικογένεια Ποριάζη

                                           H "Οικογένεια Ποριάζη" και το προσωπικό της εταιρίας μας σας εύχεται.                 αυτά τα...

περισσοτερα
Σημεία πώλησης

Αρτοποιία - Οικογένεια Ποριάζη - Λήμνος