Αλεύρι Λήμνου

Κίτρινο Αλεύρι Λήμνου από σκληρά σιτάρια Λήμνου   Το όνομα Λήμνος λέγεται ότι προέρχεται από την ομηρική λέξη «Λήιον» που προσδιορίζει το σπαρμένο με σιτάρι χωράφι, τον αγρό. Άλλωστε τους κλασικούς χρόνους ή Λήμνος αποτελούσε τον σιτοβολώνα της αρχαίας Αθήνας.   Ακόμα και σήμερα το σήμα κατατεθέν της Λήμνου είναι τα σπαρμένα σιταροχώραφα που φθάνουν ως την άκρη της θάλασσας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι από τα πιο φημισμένα προϊόντα που παράγονται στο νησί είναι το Αλεύρι Λήμνου.   Από το 1981, καλλιεργούμε στο ηφαιστιογενές έδαφος του νησιού τα εκλεκτά σιτάρια Λήμνου. Πιστοί στις ρίζες μας και στην παράδοση του τόπου μας εδώ και αρκετά χρόνια καταφέραμε να αναβιώσουμε και να επανακαλλιεργήσουμε στο νησί την παλιά τοπική ποικιλία σκληρού σίτου ‘Λήμνος’. Μια ποικιλία ξεχωριστή τόσο για την ποιότητα όσο και για τη γεύση της.   Έτσι φέραμε ξανά στο τραπέζι σας το αυθεντικό Αλεύρι Λήμνου!