Καναπεδάκια σολομού  με κρέμα τυριού και χαβιάρι

Καναπεδάκια σολομού με κρέμα τυριού και χαβιάρι

kanapedakia solomou augou 39495566

Σε ένα τραπέζι, ωραία ιδέα για να τιμήσετε τους καλεσμένους σας και όχι μόνο είναι να σερβίρετε καναπεδάκια σολομού μέχρι να γίνουν οι τελευταίες προετοιμασίες για το δείπνο. Επίσης, αν έχετε στο πρόγραμμα να ξενυχτήσετε, μπορείτε να τα παρουσιάσετε εν τω μέσω της νυκτός, μιας και η παρασκευή τους γίνεται σε χρόνο μηδέν.

Συστατικά

  • 12 μπουκίτσες παξιμάδι σταρένιο λαδιού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 μικρές φέτες καπνιστό σολομό
  • 6 κουταλάκια του γλυκού μαύρο χαβιάρι ή μπρικ
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • μικρές φέτες λεμονιού
  • άνηθο

Εκτέλεση

  • Αφήνετε το τυρί κρέμα για λίγη ώρα εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει για να «δουλεύεται» εύκολα.
  • Στη συνέχεια το βάζετε σε βαθύ μπολ. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον ρίχνετε μέσα στο μπολ με το τυρί.
  • Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το αλατοπιπερώνετε.
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Απλώνετε το αρωματικό μίγμα του τυριού στις φέτες του ψωμιού.
  • Από πάνω μοιράζετε το σολομό και το χαβιάρι ή το μπρικ και τα τοποθετείτε με όμορφο τρόπο.
  • Αφήνετε τα καναπεδάκια στο ψυγείο, μέχρι να τα σερβίρετε.

Για το τέλος, διακοσμείτε τα καναπεδάκια με φετούλες από άνηθο, λίγο πριν τα σερβίρετε.

Facebook Twitter Google+ Pinterest